Marina Hramina, čarter in vrhunska gastronomija

0

V prelepem spomladanskem dnevu smo se odpravili na otok Murter, kjer smo si ogledali ponudbo Marine Hramina in dodatne ponudbe, ki jo ponujajo v okviru svoje hiše. Lokacija marine je naravnost idealna, saj je v zelo dobro zaščitenem zalivu na severozahodu otoka Murter. Pogled iz marine nam odkriva številne otoke, ki ščitijo marino pred naravnimi nevarnostmi, kot so veter, valovi in nevihte. Idealna je tudi kot izhodišče, saj je v neposredni bližini nacionalnega parka Kornati, pa tudi za tiste navtike, ki želijo obiskati otoke bolj na jugu, so jim ti dovolj blizu. V mislih imam Vis, Hvar, Korčulo, Palmižano in ostale otoke srednjega in južnega Jadrana.

V Hramini opažamo zadnja leta tudi pestro navtično dogajanje v smislu številnih regat in podobnih navtičnih dogodkov. Dodatna prednost je tudi njihov odličen servis in bližina ladjedelnice za večja popravila. Zaradi dolgoletne tradicije ladjedelstva je na Murterju veliko zelo strokovno podkovanih mojstrov iz različnih navtičnih strok.

Marina hramina

Marina Hramina

Zadnja leta se lahko marina pohvali z novim, ambicioznim lastnikom, ki je ‘kriv’ za vidne rezultati v smislu razvoja marine in vzporednih dejavnosti. V sklopu marine delujejo trgovina, pralnica, trgovina s spominki, sposojevalnica skuterjev, razni servisi, restavracija Butina in hotel Stomorin z desetimi sobami. Za vse goste marine je na voljo zastonj internetni brezžični dostop in satelitska televizija. Eno prvih in pomembnejših del, ki so bila storjena, je bilo popravilo in obnova toaletnih prostorov, ki so sedaj na visokem nivoju.

 

Najem plovil

Da bi gostom ponudili čim več in jih tudi čim več pripeljali v svojo marino, so se lastniki pred leti odločili za vpeljavo nove dejavnosti – najema plovil. Ker je na prvem mestu filozofije podjetja kvaliteta, so njihove poslovne odločitve povezane prav s tem, kako čim bolje ustreči strankam. Zato je njihova flota sestavljena iz kar 45 plovil, dolžine med 10 in 16 metri, na voljo pa so preizkušene jadrnice za najem izdelovalcev Bavaria in Beneteau serije First. Ponujajo pa tudi katamarane vrhunske znamke Lagoon. Morda ni odveč podatek, da je povprečna starost plovil v floti zgolj tri leta, kar zagotavlja izposojo vrhunskega plovila. Dodatna ponudba je organizacija regat in drugih navtičnih dogodkov.

marina hramina2

 

Vrhunska gastronomija na Ravnem Žaknu

Vsi izkušeni navtiki poznamo staro restavracijo na otoku Ravni Žakan, ki je del nacionalnega parka Kornati. Prav tam, kjer je bil za časa Jugoslavije tudi mejni prehod. Ta leta so davno mimo in tudi tiste restavracije z duhom po prejšnjem času ni več. Zahvaljujoč Marini Hramina d.o.o. in predvsem viziji njihovih lastnikov je na tem otoku pred štirimi leti zrasla Konoba Žakan – nova, moderna restavracija, pred katero stoji obnovljen pomol in urejena okolica. Zraven restavracije Ravni Žakan je steza za balinanje, košarkarski koš in mini nogometno igrišče z umetno travo. Za restavracijo so uredili vinograd z 900 mladimi trsi in oljčni nasad. Vsekakor dobrodošla investicija, iz katere vidimo, da lastnikom ne gre le za hiter zaslužek, temveč tudi za dolgotrajni razvoj tega majhnega otočka. Obnovljena restavracija je popolno nasprotje ‘konob’ na drugih bližnjih otokih. Okusno zgrajena kamnita restavracija je spoj tradicije in modernega oblikovanja. Goste kar kliče po tem, da si odpočijejo v prijetni notranjosti ali na čudoviti terasi, kjer vas bodo postregli strokovno podkovani natakarji. Gastronomska ponudba je sestavljena izključno iz lokalnih sestavin, ki jih dnevno dobavljalo iz lokalnih tržnic, med dnevno ponudbo pa so na voljo le ribe, ki jih ribiči ujamejo ponoči oziroma še isti dan. Gojenih rib ne strežejo. Od mesnih jedi je mogoče naročiti lokalno jagnjetino. Osebje pove, da so njihovi gostje več ko zadovoljni in, da se z veseljem vračajo k njim. Še najbolj pa nas je presenetilo, da so cene popolnoma primerljive z ostalimi restavracijami v parku Kornati, le nivo kvalitete in ponudbe je tukaj precej višji. Navtiki imajo pred restavracijo na voljo brezplačen privez na obnovljenih pomolih, prostora je za 25 jadrnic ali nekaj več motornih plovil, ki imajo manj ugreza.

marina hramina3

V Marini Hramina so pokazali in dokazali, da je mogoče kljub krizi dobro delati in da se jim to po letih vlaganja počasi in zanesljivo vrača.

 

 

Konoba Žakan

Lokacija: Otok Ravni Žakan (Nacionalni park Kornati)

Obratuje: od 1. aprila do 31. oktobra

Število privezov: do 25 (za vse je na voljo elektrika in omejena količina vode)

Cena priveza: gratis za goste restavracije

Hrana: vrhunske morske specialitete izključno iz lokalno sveže ulovljenih rib in morskih sadežev, kornatska jagnjetina, ki ima zaradi pomanjkanja sladke vode specifičen okus, domača peciva …

Pijače: izbrana ponudba hrvaških in tujih vin

Rezervacije: +385 91 7260 579 (priporočamo rezervacijo)

Vodja restavracije: Nikša Bakulić

 

 

Marina Hramina

Vezi v morju: 370

Vezi na kopnem: 120

Globine: 1,5 do 3,00 m

Servis: Pooblaščeni servis za Yanmar, Volvo Penta, Mercruiser, Cummins, Mercury, Yamaha, MTU, Garmin, Raymarine …

Internet dostop: da

SAT TV: da

Hotelske sobe: 10

Restavracija: da

Elektrika, voda: da, da

 

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT