Pet igračk za kratek čas

0

Ste na svojem plovilu zdolgočaseni? Se vaš dopust na jahti vleče in komaj čakate, da zopet stopite v pisarno, primete golf palico, se podate s kolesom v naravo? No, da bo bivanje na jahti bolj vzdržno, vam ponujamo ideje za nekaj igračk, ki jih morda lahko tudi vidite ob pogledu s svoje na sosednjo jahto …

Dejan Ravter, foto: arhiv, Beneteau.com

Ecobioballs

Naravi prijazne žogice za golf

V kolikor ste ekološko osveščeni, a se na dopustu ne morete odreči priljubljenemu golfu, so te žogice prava rešitev. Če želite trenirati začetni udarec z obale ali s palube v vodo, lahko to počnete bez slabe vesti, da bi škodili naravi – o sosedih kdaj drugič. Žogice so namreč narejene tako, da razpadejo in teknejo ribam, v morju za njimi ne ostane prav nič odpadkov. Pogoj je seveda, da ste s plovilom tam, kjer so naokoli tudi ribe.

eco1

 

Lampuga

Električna surf deska

Ta igračka za adrenalinske navdušence je narejena iz karbona s pogonom na elektromotor, lahko pa se, če ste na tesno s prostorom, odločite tudi za napihljivo. Doseže hitrost skoraj 50 km/h, polna baterija zdrži do 40 minut plovbe. Baterija se na novo napolni po 120 minutah. Teža deske je 32 kg, elektromotor pa zmore 15 konjskih moči. Cena napihljive inačice je 9.900 EUR, karbonska je dražja.

lampuga1

 

HPC revolution X

Superkolo

HPC revolution X je ročno izdelano freeride/downhill kolo z izjemnimi karakteristikami. Materiala okvirja in dodatkov sta aluminij in karbonska vlakna. Elektromotor z močjo 5000 Wattov omogoča temu kolesu doseganje hitrosti do 100 km/h, maksimalni doseg pa je 150 kilometrov z enim polnjenjem. Cena prek 10.000 dolarjev, čelada obvezna.

hpc1

 

Lillipad

Deska za skoke v vodo

Igračka, ki med naštetimi sodi med cenejše, se preprosto pričvrsti na vaš čoln, omogoča pa atraktivne skoke v vodo. Aluminijasta konstrukcija je lahka, vzmet, ki ojača odboj skakalca, pa poskrbi za potrebno višino in atraktivnost skoka. Za ceno dobrih 1.000 evrov nudi precej zabave, koliko časa pa ta zabavni faktor traja, je odvisno od uporabnikov in njihove volje.

lilipad1

 

U-Boat Workx

Podmornica

Super yacht sub3 je mini podmornica, ki omogoča potope trem osebam do globine maksimalno 300 metrov. Konstruirana je za spravilo na super jahte in preprosta za spuščanje v vodo. Izbirate lahko med različnimi barvami ohišja, omogoča pa šest do sedem potopov dnevno brez dodatnega polnjenja baterij. Avtonomnost v slučaju okvare je do 96 ur, kar pride še posebej prav pri čakanju na prihod reševalcev. Za ceno je treba povprašati pri proizvajalcu.

podm1

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT