Tina Mrak in Veronika Macarol pridobili eno mesto, Žan Luka Zelko v zlati skupini

0

V Miamiju na Floridi je za jadralci drugi regatni dan prve letošnje regate ISAF svetovnega pokala v olimpijskih razredih. Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat) v ženskem olimpijskem dvosedu 470 nadaljujeta z dobrimi nastopi. Po štirih odpeljanih regatah sta napredovali na skupno šesto mesto. Vasilij Žbogar je v finnu nazadoval na 9. mesto, Žan Luka Zelko pa se je v laserju uvrstil v zlato skupino.

Po napovedih je bilo drugi dan vetra nekoliko manj, med 16 in 18 vozlov, v sunkih do 20. Flota 29 posadk je odjadrala dva plova. Tina Mrak in Veronika Macarol sta tokrat nekoliko slabše startali v prvi regati, a se lepo borili vse do konca, pridobili precej mest in jo zaključili na 13. mestu. Toliko bolje jima je šlo v drugem plovu, ki sta ga končali na odličnem tretjem mestu. Po enem odbitku (včerajšnje 16. mesto) sta Tina in Veronika po včerajšnjem dobrem jadranju napredovali za eno mesto in sta sedaj skupno šesti z 19 točkami.

Prva tri mesta ostajajo nespremenjena; v vodstvu še naprej ostajata olimpijski zmagovalki in aktualni svetovni podprvakinji, Novozelandki Jo Aleh in Olivia Powrie (5 točk), drugi sta srebrni z zadnjih olimpijskih iger in bronasti z zadnjega svetovnega prvenstva v Santanderju, Britanki Hannah Mills ter Saskia Clark (8 točk), tretji pa z nekoliko več zaostanka njuni rojakinji in lanski zmagovalki te regate Sophie Weguelin in Eilidh McIntyre (15 točk).

Tina Mrak in Veronika Macarol: »Prvo regato sva slabše startali, bili na prvi orci okoli 22. mesta, nato pa se borili vse do cilja in prehitevali eno jadrnico za drugo. V cilju sva bili 13.

V drugi regati sva takoj po štartu naredili pravo in dobro odločitev, hitro reagirali, se odpeljali na čist veter in bili celotno regato v ospredju. Končali sva kot tretji. Zadovoljni sva z vožnjo barke v veter, boljše sva jadrali kot včeraj. Manjka pa še pika na i in to so starti, kar nama še vedno dela težave.«

V razredu Finn je Vasilij Žbogar zabeležil 11. in 8. mesto, s čimer je nazadoval za eno mesto in je trenutno osmi. V vodstvu ostaja Britanec Giles Scott, ki je še enkrat zmagal (skupno ima sedaj že tri zmage), v drugem plovu pa bil peti. Drugi je Avstralec Jake Lilley, tretji pa Britanec Edward Wright.

Žan Luka Zelko je v razredu laser zabeležil 32., 8., in 36. mesto, kar ga uvršča na 45. mesto v skupni razvrstitvi. Danes bo nadaljeval v zlati skupini. Vodstvo je z odličnim jadranjem prevzel legendarni Brazilec Robert Scheidt, drugi je Avstralec Matthew Wearn, tretji pa Britanec Nick Thompson.

 

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT