Tina Mrak in Veronika Macarol skupno 6. na OI v Riu

0

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta po razočaranju, ko sta odlično jadrali in naredili tri lepe rezultate, potem pa bili diskvalificirani, v sklepnem dejanju, regati za medalje, startali s sedmega mesta. Medalja je bila že precej oddaljena, vendar sta dokazali, da sodita v vrh olimpijskega jadranja. V regati za medalje sta odlično opravili svojo nalogo, po dobrem startu sta se borili za vsako mesto, jadrali v ospredju in v cilj regate za medalje prijadrali na prvem mestu z veliko prednostjo in olimpijsko regato končujeta na odličnem šestem mestu.

Naslova olimpijskih prvakinj in zlate olimpijske medalje sta se veselili Britanki Hannah Mills in Saskia Clark na drugem mestu sta končali jadralki z Nove Zelandije Jo Aleh in Polly Powrie, tretje mesto pa sta osvojili Francozinji Camille Lecointre in Hélène Defrance.

Za jadralkami je naporen teden, na olimpijskih regatnih poljih so bili pogoji zahtevni, zelo močan veter zunaj na oceanu in zelo nestabilen veter v zalivu. Slovenki sta se vseh pogojih dobro znašli, odlično jadrali in bili tudi vse dni regate blizu samega vrha.

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT