Vasilij Žbogar srebrn na Olimpijskih igrah

0

Najuspešnejši slovenski jadralec Vasilij Žbogar je v regati za medalje odlično opravil svojo nalogo in Vasilij_Žbogar_Rio2016obdržal drugo mesto, ki ga je zasedal od drugega dne olimpijske regate. S šestim mestom v regati v medalje je osvojil naslov olimpijskega podprvaka v razredu finn in srebrno olimpijsko medaljo, ki je že tretja v njegovi zbirki. V razredu laser je pred tem že osvojil bron leta 2004 v Atenah in srebro v Pekingu leta 2008.

Vasilij Žbogar, ki je bil že pred današnjim dejanjem v skupnem seštevku trdno na drugem mestu in zelo blizu nove olimpijske medalje. Tudi v današnji odločilni regati je Izolan s številnimi izkušnjami v težkih trenutkih ohranil mirno glavo, ves čas nadzoroval tekmece in v cilj prijadral na šestem mestu ter si priboril olimpijsko srebro. Zlato medaljo in naslov olimpijskega prvaka je osvojil Britanec Giles Scott, ki je imel na prvem mestu že neulovljivih 24 točk pred današnjim zaključkom. Bronasto medaljo pa je s prvim mestom v regati za medalje osvojil Američan Caleb Paine. Brez stopničk pa je tudi tokrat ostal Hrvat Ivan Kljaković Gašpić, ki tako kot v Londonu, tudi v Riu končuje olimpijsko regato na petem mestu.

Vasilij Žbogar je v konkurenci 23 jadralcev razreda finn že prvi dan odlično začel jadranje na svojih že petih olimpijskih igrah. V šibkem in spremenljivem vetru, je Izolan dobro izkoristil razmere, ki so mu bile pisane na kožo in s tretjim in prvim mestom prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi. V naslednjih dveh dneh se je v močnem vetru in povsem drugačnih razmerah kot prvi dan, dobro držal in na drugem mestu uspešno nadaljeval olimpijsko regato, do še enega vrhunskega uspeha na njegovi bogati športni poti.

vir: http://www.jzs.si/vasilij-zbogar-olimpijski-podprvak-razreda-finn/

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT